Vår designfilosofi

Lysthus og Langhus er designet i samarbeid med industridesigner Ole Petter Wullum.

Retro og Kvist er designet i samarbeid med sivilarkitekt Lisa Asmervik, og vår aller nyeste modell, Gapahuk, er resultatet av et samarbeid mellom Rindalshytter og det internasjonalt anerkjente arkitektkontoret Snøhetta.

Rindalshytter har en tydelig filosofi bak sitt valg av modeller. Hovedideen bak hyttene er å se bakover i tid, men samtidig fremover.

Vi tilbyr moderne hytter som henter inspirasjon fra gammel, norsk byggeskikk og tradisjonelle bygningsformer. Uthus, båthus, låver, løer og våningshus er forbilder. Med de store glassflatene inviteres naturen inn og skaper en mer flytende overgang mellom inne- og uterommet.

Moderne hytter med et enkelt formspråk.

Vi i Rindalshytter har siden 1964 skyndet oss langsomt. Vi har introdusert moderne hytter med tradisjonell form, hvor store vindusflater slipper lyset og naturen inn. Dette skaper flytende overganger mellom inne og ute.

Hyttene våre er arkitekttegnet, og inspirasjonen er hentet fra landets ulike tradisjonelle bygningsformer. Med tradisjon i kombinasjon med store vindusflater og enkle former, beveger uttrykket seg mot det moderne. Lysthus og Gapahuk har blitt klassikere med sin moderne arkitektur.

Fra lav standard til moderne hytter

Ser man til det store norske leksikon er en typisk norsk hytte tradisjonelt brukt om en mindre bygning beregnet for kortvarig overnatting. Hyttene hadde få eller ingen moderne bekvemmeligheter. Hyttene, basert på gammel norsk byggeskikk, var typisk små, 30 til 40 kvadratmeter. Videre var hyttene oppført i bindingsverk, hellaft eller som en kombinasjon. Saltak og små vinduer var gjennomgående og plasseringen var ofte utenfor allfarvei.

Friluftslivet i Norge har vært og er en stor del av den norske folkesjela. Tradisjonelt ble hyttene brukt under de typiske fridagene som påske, sommer og under høstjakta.

Bruksområdet derimot, har endret seg i takt med samfunnet. Friluftslivet og naturopplevelser er i økende grad en sterk motivasjon for å realisere hyttedrømmen. Det tilbringes mer tid enn noen gang på hytta. I dag omtales hyttene også som fritidsbolig/​hus. Disse har typisk større bruksareal og komfort. Her finnes alle mulige bekvemmeligheter og hjemmekontoret får en annen mening. Hyttene er som regel oppført i tilrettelagte hyttefelt med god infrastruktur.

Hytte vs. heimen

En hytte assosieres med noe udelt positivt, og noe annet enn hjemme. Et fristed, med gode rammer for naturopplevelser, nærhet og mening. De fleste hytter som bygges i dag tilbys med full funksjonalitet og komfort.

Godt håndverk og materialer av god kvalitet er tidløst

Rindalshytter bygger hytter som er nyskapende og funksjonelle. Det handler om godt håndverk og kvalitet. I vårt moderne samfunn er tid dyrbar og derfor tilbyr vi vedlikeholdsvennlig ytterbekledning med 50 års råtegaranti.

Vi ønsker å tilby moderne hytter som er lavmælte, tradisjonstro og i pakt med naturen.

Moderne hytter med tradisjonelle røtter.

Ikke bare ferdighytter

Som historien forteller, har Rindalshytter siden 1964 oppført hytter i tradisjonell form, der saltak og bygningskropp gjenspeiler den eldre bebyggelsen i kulturlandskapet. Rindalshytter har skyndet seg langsomt. Vi har introdusert moderne hytter med tradisjonell form, men hvor lys og natur blir invitert inn gjennom åpne vindusflater. Hos oss ligger det et overordnet ønske om å tilby moderne hytter som er enkle, lavmælte og tradisjonstro.

I vår portefølje av moderne hytter har for eksempel Lysthus og Gapahuk allerede blitt designklassikere av vår egen tid.

Vi i Rindalshytter er fleksibel når det kommer til endringer i våre hyttemodeller. Hos oss kan du få hytten din akkurat slik du drømmer om, nettopp fordi Rindalshytter bygger drømmer.

Ønsker du tretak, torv eller skifer? Det er ditt valg. Velger du å realisere hyttedrømmen med oss i Rindalshytter, er det også opp til deg hvor langt i prosessen vi skal følge deg. Velg mellom byggesett, elektroklar eller nøkkelferdig hytte. Les mer om leveransene våre her.